abonneren

iPod in Japan verslagen door Walkman

Apple's iPod mag dan wel de koning van de mediaspelers zijn, in Japan is deze koning onttroond door de koning van weleer, de Sony Walkman. De iPod heeft in Japan de laatste vier jaar een marktaandeel van ongeveer 50 procent gehad, maar dit is nu teruggevallen tot 42,1 procent.Op 30 augustuszag Sony het marktaandeel vanzijn Walkman stijgen tot 43 procent, bijna een procent hoger dan de iPod.Het marktaandeel van de Walkman vertoont sinds 2005 al een stijgende lijn.
In 2006 had Sony een marktaandeel van 20 procent, in 2007 een marktaandeel van 30 procent en nu dus 43 procent.

De stijgende populariteit van de Walkman is niet aan de prijs te wijten; de Sony-spelers kosten zelfs vaak meer dan hun directe iPod-concurrenten. Consumenten lijken vooral overtuigd door de extra functionaliteit van de Walkman-spelers. Of deze trend zich ook in Amerika en Europa door gaat zetten is twijfelachtig, maar dat Apple niet op zijn lauweren kan rusten is duidelijk.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord