Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

''iPod en mp3 zijn rampzalig voor goede muziek''

Muziekproducenten kijken met afgrijzen naar de huidige iPod- en mp3-trends. Er zou maar bijster weinig van de originele muziekkwaliteit overblijven wanneer deuntjes worden gecomprimeerd en op het internet worden gezet.Van de originele kwaliteit zou minder dan tien procent overblijven wanneer een muzieknummer eindelijk op het internet belandt. Zo verdwijnt de helft van de muziekgegevens al wanneer muziek naar cd wordt overgeheveld; het comprimeren van cd-muziek naar mp3 gooit de overige 40% overboord.

Topproducer Phil Ramone, die gewerkt heeft voor verschillende artiesten waaronder Frank Sinatra en de Rolling Stones, zegt dat het niet mogelijk is muziek te waarderen wanneer het op mp3-formaat gedraaid wordt. Hij noemt het afspelen van muziek op een iPod 'pijnlijk'. Luidsprekerontwerper John Meyer is het hier mee eens: het is niet mogelijk om écht te genieten van muziek op een iPod omdat de hersenen teveel moeite moeten doen de 'gaten' in de muziek op te vullen.

The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie