abonneren

iPod bedienen met je ogen

Een onderzoeker verbonden aan de universiteit van Osaka heeft een nieuwe technologie ontwikkeld waardoor gebruikers hun iPod - en mogelijk ook andere apparaten - kunnen bedienen door met hun ogen te knipperen.Kazuhiro Taniguchi heeft zijn technologie, genaamd Kome Kami Switch, ontwikkeld met behulp van een computerprocessor en twee infraroodsensoren. De technologie kan herkennen of de gebruiker express knippert met zijn ogen om de iPod te bedienen of gewoon met zijn ogen knippert.
De processor en de sensoren zijn klein genoeg dat de technologie in het montuur van een bril kan worden ingebouwd.

Een gebruiker moet een seconde zijn ogen sluiten om de iPod aan te zetten. Met een duidelijke knipoog met het ene oog kan er teruggespoeld worden en met een knipoog van het andere oog kan er een nummer teruggegaan worden. Door beide ogen opnieuw een seconde te sluiten, schakelt de gebruiker zijn iPod uit. Indien een gebruiker maar met één oog kan knipogen dan kan het systeem zo ingesteld worden dat de gebruiker de iPod kan bedienen door twee keer achter elkaar te knipogen met hetzelfde oog.

Volgens Taniguchi knipperen mensen heel snel en zacht met hun ogen. Door meer nadrukkelijk met de ogen te knipperen kan het systeem herkennen of de gebruiker zijn iPod wil bedienen.

Doordat gebruikers met Kome Kami Switch een iPod zonder handen kunnen bedienen, lijkt het ideaal voor fietsers, verpleegsters, piloten en gehandicapten. De technologie kan theoretisch ook gebruikt worden om televisies, mobiele telefoons, home entertainment systemen en verlichting mee te bedienen. Taniguchi hoopt dat de technologie binnen drie jaar commercieel is toe te passen.

Taniguchi werkt op dit moment aan technologie waardoor een gebruiker met bijten een iPod kan bedienen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie