abonneren

iPhone wordt serieus platform voor games

De iPhone wordt zowel door gebruikers als door ontwikkelaars steeds meer gezien als een serieus platform voor het spelen van games. Al lange tijd proberen bedrijven de kloof tussen de mobiele telefoon en de gameconsole te dichten.Apple lijkt het met zijn iPhone voor elkaar te krijgen.Depopulaire smartphonebegint een gevaarlijke concurrent te worden voor handhelds als Nintendo's DS en Sony's PSP.

Van Nintendo's DS-handheld zijn er meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht en van Sony's PSP meer dan 50 miljoen. Deze handhelds zijn echter al sinds 2004 op de markt. Uit gegevens van Apple blijkt dat de 17 miljoen iPhone-eigenaren tientallen miljoenen games kopen en downloaden. Gameontwikkelaars ruiken geld en worden steeds meer geïnteresseerd in de gamingmogelijkheden van de iPhone. In een rap tempo komen er nieuwe games voor de iPhone uit.

Gameontwikkelaars die werken aan games voor de iPhone zijn onder andere Electronic Arts, Gameloft and Glu Mobile. Maar ook veel startups zijn druk bezig op zolderkamertjes games voor de iPhone te ontwikkelen. Gameloft biedt 27 games aan in de App Store en heeft tot dusverre al twee miljoen exemplaren verkocht. Van de 31.000 applicaties in de App Store zijn er meer dan 7.300 games, ongeveer 23 procent. Ongeveer 5.500 games zijn gratis te downloaden. iPhone-gebruikers spelen simpele games gemiddeld zes tot 8 minuten. Complexere games worden gemiddeld 22 minuten per keer gespeeld.

Er zijn zoveel games beschikbaar in de App Store dat het moeilijk is voor een nieuwe game om op te vallen. Alleen wanneer een game in de top 25 staat, valt het op bij gebruikers.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie