abonneren

iPhone: twee keer zo snel, halve prijs

Zoals verwacht presenteerde Steve Jobs tijdens de World Developers Conference de nieuwe 3G iPhone aan de wereld. De nieuwe iPhone ondersteunt snel mobiel internet en beschikt over GPS-navigatietechnologie.De iPhoneis een groot succes voor Apple. Binnen korte tijd wist de iPhone een aanzienlijk marktaandeel te veroveren in de competitieve smartphonemarkt. Vooral consumenten kopen massaal de iPhone. Voor zakelijke gebruikers was de iPhone niet interessant omdat de smartphone het trage EDGE-netwerk gebruik voor het websurfen.

Apple heeft geluisterd naar de kritiek. De nieuwe iPhone maakt gebruik van UMTS en het 3G-netwwerk en heeft daardoor een snellere internetverbinding. De nieuwe iPhone heeft tevens GPS-navigatietechnologie gekregen. Voor zakelijke gebruikers heeft Apple ondersteuning voor Exchange toegevoegd. Ook kan de nieuwe iPhone overweg met Microsofts Word-, Excel- en Powerpoint-bestanden.

Eindelijk in Nederland
Eindelijk heeft Apple bekendgemaakt waar en wanneer de iPhone in Nederland te koop is. Het nieuwe toestel is vanaf 11 juli in Nederland verkrijgbaar bij telecomprovider T-Mobile. Volgens T-Mobile gaat het de iPhone exclusief in Nederland verkopen. De 8GB-versie van de nieuwe iPhone kost in de VS nog maar $199. De 16GB kost $299, Voor veel consumenten was de hoge prijs van de iPhone de belangrijkste reden om niet over te stappen. De lagere prijs is mogelijk doordat Apple goedkopere materialen gebruikt voor de nieuwe iPhone en doordat Apple toestaat dat telecomproviders de smartphone subsidieren.

App Store
Leuk aan de iPhone is dat de gebruiker de de smartphone kan uitbreiden met allerlei applicaties. Op dit moment worden de applicaties door externe ontwikkelaars aangeboden en werken ze alleen op iPhones die unlockt zijn. Voor gebruikers die officiële appliacties willen en voor ontwikkelaars die geld willen verdienen met hun applicaties lanceert Apple de App Store. Dit is een online winkel voor applicaties die op de iPhone geïnstalleerd kunnen worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie