abonneren

iPhone, Samsung en Galaxy en Nexus binnen no-time gehackt

De iPhone 5S, de Samsung Galaxy S5 en de Nexus 5 zijn allemaal binnen afzienbare tijd gehackt tijdens een hackersbijeenkomst. De telefoons werden binnen een mum van tijd opengebroken via lekken in de browsers en de hardware van de toestellen.

Zo werd de iPhone 5S via een lek in de Safaribrowser opengebroken, waardoor de telefoon makkelijk over te nemen is.

Samsung en Nexus

Vervolgens werd ook de Samsung Galaxy S5 gehackt. Daarbij kregen de onderzoekers het voor elkaar om de NFC-chip te misbruiken, zodat persoonlijke gegevens van het toestel werden gestolen. Ook de Nexus 5 van LG moest eraan geloven, en ook daarbij was het de NFC-chip die het moest ontgelden. Daardoor konden ook van dat toestel persoonsgegevens worden gestolen.

Hackwedstrijd

De hacks werden uitgevoerd in het kader van de Mobile Pwn2Own-wedstrijd in Tokio.Tijdens die jaarlijkse hackerswedstrijd wordt de veiligheid van bekende en veelgebruikte smartphones op de proef gesteld.

Windows Phone

Opvallend is ook dat de Lumia 1520 met Windows Phone 8.1 werd beproefd, maar de onderzoekers kregen het niet voor elkaar uit de sandbox van het toestel te ontsnappen en zo serieuze schade toe te brengen of gegevens te bemachtigen.

Gelukkig betekenen de hacks niet meteen dat gebruikers van een iPhone of Galaxy nu meteen bang moeten worden. Voor het hacken van de toestellen moeten kwaadwillenden nog steeds fysiek toegang hebben tot het apparaat.

Met het kraken van de telefoons konden de hackers een prijs van 75,000 dollar winnen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Samsung Galaxy S5, Iphone 5s, Lumia 1520