abonneren

iPhone-prototype zoek, medewerker pleegt zelfmoord

Foxconn, een van 's werelds grootste elektronicafabrikanten, heeft aangifte gedaan bij de Chinese Politie van een geval waarbij een medewerker zelfmoord zou hebben gepleegd. Dit zou komen door de druk die op hem werd uitgeoefend, als gevolg van het zoekraken van een iPhone-prototype.

Of dit nu wel of niet een gevolg is van mishandeling door het Foxconn-beveiligingspersoneel is onderdeel van het politieonderzoek, maar volgens Gizmodo heeft een Apple-woordvoerder de kwestie bevestigd en stelt dat ze van hun leveranciers eisen dat ze hun personeel met respect behandelen.

Naar verluidt komen dit soort mishandelingen wel vaker voor. Foxconn maakt al jaren iPods en iPhones voor Apple en kan zich geen uitlekken van geheimen, zoals nieuwe prototypen van een in ontwikkeling zijnde iPhone 4G veroorloven.

Foxconn heeft de betreffende beveiligingsmedewerker geschorst en de zaak in handen gegeven bij de politie. Deze gebeurtenis brengt de tekortkomingen van het management aan het licht. Foxconn werkt aan maatregelen voor betere psychologische ondersteuning van het personeel zodat ze beter tegen de druk bestand zijn.

PCworld

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord