abonneren

iPhone OS 3.1 beta duikt op bij ontwikkelaars

Het iPhone Dev Team weigert een jailbreak voor de nieuwe iPhone 3GS beschikbaar te stellen. Het team wil eerst een firmwareupdate afwachten, zodat Apple niet weet welk veiligheidslek misbruikt wordt. Deze firmwareupdate komt er vermoedelijk sneller aan dan verwacht: de beta van 3.1 is al gesignaleerd.Volgens het iPhone Dev Team was een nieuwe firmware op korte termijn onvermijdelijk, omdat er teveel bugs in de huidige 3.0-firmware zouden zitten. Het lijkt erop dat ze gelijk gaan krijgen, want in het iPhone Dev Center staat beta 3.1 klaar voor download.
De beta kan alleen gebruikt worden door ontwikkelaars en gaat vergezeld van iPhone SDK 3.1. Apple waarschuwt gebruikers de beta te installeren op hun normale iPhone, in verband met mogelijke bugs.

In ieder geval bekend is dat iPhone OS 3.1 een nieuwe baseband met zich meebrengt (5.08.01) waardoor de huidige ultrasn0w-oplossing niet meer zal werken. Ultrasn0wers moeten hun iPhone dus onder geen beding naar firmware 3.1 updaten. Andere verbeteringen in de 3.1-firmware zijn als volgt:

* bij het bewerken van je video heb je voortaan de mogelijkheid om ook de originele video op te slaan door op de knop ‘Save as copy' te tappen (iPhone 3GS).
* Voice Control werkt nu ook via Bluetooth (iPhone 3GS).
* Bij het verplaatsen van iconen op je springboard voel je de iPhone trillen.
* MMS is nu standaard ingeschakeld.
* Verbeteringen in OpenGL en Quartz.
* Er is nu een VideoEditorController API, waarmee externe ontwikkelaars de videobewerkings-UI kunnen oproepen in hun applicaties.

Review: iPhone 3GS
Bron: iPhoneclub

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: