abonneren

iPhone OS 3.0 wist e-mails niet permanent

Een flinke bug in de nieuwe iPhone-firmware zorgt voor een veiligheidsrisico. E-mails blijken niet permanent gewist te kunnen worden, waardoor ze altijd terug te roepen zijn. Dit geldt voor zowel pop-mail als voor mail op imap-servers.Wie het met eigen ogen wil aanschouwen, kan de volgende stappen volgen:

1.) Pak een e-mail met een duidelijk onderwerpregel en wis deze.
2.) Ga naar de Trash-map en wis de e-mail hier ook.
3.) Controleer dat het bericht echt ergens in de mappen meer staat.
4.) Ga naar het Spotlight-scherm en zoek naar de onderwerpregel van het gewiste e-mailbericht...
5.) Tadaaa!

Zelfs een herstart van de iPhone heeft vaak geen effect; het bericht blijft in de Spotlight-index staan, inclusief complete bodytekst. Apple heeft de bug inmiddels bevestigd en claimt dat er geen enkele manier is om de e-mail permanent te verwijderen. De volgende iPhone-firmware (OS 3.1) zou de bug op moeten lossen.

Gizmodo

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord