abonneren

'iPhone op afstand over te nemen via SMS'

Een tweetal hackers uit de V.S. beweren een methode te hebben gevonden om een iPhone op afstand over te nemen middels het sturen van een enkele SMS naar het toestel. Tegen een dergelijke aanval is tot nu toe nog niets te doen door de gebruiker zeggen ze.De twee willen de methode om de iPhonete kraken vanmiddag demonstreren tijdens een hackers-conferentie in Las Vegas. Wanneer de SMS op het toestel is ontvangen, kan de aanvaller vervolgens ermee telefoneren, internettenen SMS berichten versturen.

De hack-SMS die wordt verstuurd bevat slechts één karakter en valt zodoende niet erg op bij de gebruiker. Wanneer hij na het ontvangen van de SMS zijn toestel niet onmiddelijk uitschakelt wordt de hack actief.

De twee zeggen deze kwetsbaarheid een maand geleden al te hebben aangekaart bij Apple. Deze heeft tot nu toe nog niet gereageerd met een officieel statement of bijvoorbeeld een software-update. De twee zullen vanmiddag verder ook nog een sms-bug demonstreren, die ze deze week pas ontdekt hebben, op een Windows mobile-toestel.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: