abonneren

iPhone ook een succes in Europa

Net als in de VS stonden Europese Apple-fans uren in de rij om bij de eersten te behoren die een iPhone hebben. Afgelopen vrijdag gingen er in Duitsland 10.000 iPhones over de toonbank en ook in Groot-Brittanniƫ was de vraag naar de smartphone groot.In Duitsland deelden medewerkers van provider T-Mobile handdoeken, warme thee, koffie, broodjes en paraplu's uit aan de vele klanten die buiten in de regen en kou stonden te wachten totdat de Deutsche Telekom-winkel in Keulen openging. Toen de winkel eindelijk openging, werden de eerste klanten door het winkelpersoneel met gejuich begroet.


Groot-Brittannië zag dezelfde taferelen voor de winkels van Apple, Carphone Warehouse en O2. Honderden mensen stonden in de rij voor de Apple-winkel in London, wachtend totdat ze om zes uur 's middags de iPhone eindelijk konden kopen.

Volgens CSS-analist Ben Wood is de iPhone de belangrijkste nieuwe mobiele telefoon dit jaar, maar het zal nog wel even duren voordat het een bestseller is. Apple besteedt veel tijd aan het verbeteren van de consumentenervaring en concurrenten zullen wel Apple's voorbeeld moeten volgen willen ze concurrerend blijven.

Veel analisten verwachten dat de iPhone door zijn hoge prijs populair zal zijn bij een kleine groep hardcore gebruikers. De meeste Europese handsets worden flink gesubsidieerd en klanten krijgen voor weinig geld - velaal gratis - een mobiele telefoon wanneer ze een tweejarig contract afsluiten. Dit is bij de iPhone niet het geval.

De iPhone kost in Duitsland 399 euro en klanten moeten een tweejarig abonnement met T-Mobile afsluiten waarbij ze tussen de 49 en 89 euro per maand betalen. In Groot-Brittannië kost de iPhone 269 pond en betalen ze 35 pond per maand.

Aan het einde van deze maand zal de iPhone in Frankrijk te koop zijn. Wanneer de iPhone in ons land te koop is, is nog niet bekend.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie