abonneren

iPhone-nieuws: bluetooth, mms en navigatie

Beetje bij beetje lijkt de ontbrekende functionaliteit van de iPhone opgelost te worden. In Engeland is een officiƫle mms-applicatie opgedoken, op de CES is navigatiesoftware te zien en in Cydia vinden we de eerste bluetooth-applicatie.Britten die hun iPhone bij O2 gekocht hebben, kunnen vanaf nu ook gebruik maken van mms. Een gratis applicatie hiervoor is beschikbaar in de App Store. De applicatie is gebouwd door de mensen die eerder de webdienst O2mms.net (nu iphonemms.net) ontwikkelden.
Het ophalen van mms-berichten is nog wat gecompliceerd omdat het niet om een officiële applicatie van O2 zelf gaat, maar de eerste stappen zijn gezet.

iPhoneClub is op de CES langsgegaan bij ALK dat werkende navigatiesoftware voor de iPhone zou demonstreren. En inderdaad, het bedrijf liet een werkende versie van hun CoPilot-software zien. Alle functionaliteit van de originele CoPilot-software zou overgezet zijn, maar de applicatie wordt vermoedelijk niet goedgekeurd door Apple waardoor het niet beschikbaar zal komen in de App Store. Wel komt er binnenkort een Android-versie op de markt.

Ook op het bluetooth-front is er nieuws te melden. De ontwikkelaars van het bluesn0w-team hebben hun naam gewijzigd en een eerste versie van hun applicatie, SweetTooth, is inmiddels in Cydia te vinden. SweetTooth kan op dit moment nog niet veel meer dan het weergeven van bluetooth-apparaten in de omgeving, maar er wordt hard gewerkt aan het ondersteunen van profielen. Met een beetje geluk is het straks hiermee mogelijk om bestanden uit te wisselen, stereo headsets te koppelen, enz.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie