abonneren

iPhone komt 11 juni uit

In januari maakte Steve Jobs in zijn keynote-speech op de Macworld Expo-beurs bekend dat de iPhone in juni uitkomt. De precieze datum kon Jobs toen niet geven. Het bedrijf Cingular heeft nu bevestigd dat op 11 juni aanstaande de iPhone in de winkels zal liggen.De datum van 11 juni is niet zomaar gekozen. 11 juni is de eerste dag van Apple's Worldwide Developers Conference (WDC).
De focus van de WDC zal echter niet liggen op de iPhone, maar op Leopard; de volgende generatie van OS X. Leopard komt waarschijnlijk in het vierde kwartaal van dit jaar uit.

De iPhone is drie apparaten in één. Het is een mobiele telefoon, een wide-screen iPod met touch-screen en een internet-communicatie-apparaat. De iPhone zal de nodige concurrentie krijgen van onder andere Nokia's Xpress muziektelefoon en Sony Ericsson's Walkman-handsets. De grootste concurrent van de iPhone wordt Samsungs nieuwe Ultra Music-telefoon.

Ondanks dat de iPhone duurder zal zijn dan Samsungs muziektelefoon verwachten analisten dat de iPhone de concurrentiestrijd zal winnen.


Video: Apple iPhone

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: