abonneren

iPhone is populairste camera-telefoon op Flickr

Op fotosite Flickr wordt bijgehouden welke camera's er gebruikt worden door mensen die hun foto's op de site plaatsen. Daarbij wordt gekeken naar compactcamera's, digitale spiegelreflexen én naar telefoons met een ingebouwde camera. Tien maanden geleden kwam in die lijst op de vijfde plaats binnen; vier maanden geleden steeg het toestel naar de tweede plaats en nu staat het inmiddels ruim aan kop.De iPhone laat de 5-megapixel Nokia N95 achter zich als de meest gebruikte camera op Flickr.
Vergeleken met de Nokia N95 is de 2-megapixel iPhone maar een kindercameraatje, maar toch uploaden meer iPhone-gebruikers hun foto's naar Flickr dan mensen met een Nokia N95. De Nokia N73, Sony Ericsson K800i en de Sony Ericsson W810i maken de lijst compleet.

Het succes van de iPhone op Flickr is verklaarbaar: eEr zijn meerdere applicaties voor de iPhone waarmee de gebruiker snel en gemakkelijk foto's kan doorsturen naar zijn Flickr-account. Het enige wat de gebruiker nodig heeft is een Flickr-account, het Flickr-emailadres en een internetverbinding. Een foto doorsturen naar de online fotodienst is vervolgens binnen enkele seconden gebeurd.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie