abonneren

iPhone-firmware 1.1.2 en 1.1.3 gekraakt

Goed nieuws voor iPhone-bezitters wereldwijd: binnen één dag is zowel firmware 1.1.2 met bootloader 4.6 gekraakt en is er een jailbreak gevonden voor de nieuwe iPhone-firmware 1.1.3. De jailbreak wordt overigens nog angstvallig geheim gehouden tot Apple de iPhone SDK uitgebracht heeft.Apple heeft verkondigd eind januari/begin februari met een SDK (software development kit) uit te brengen, zodat third-party programmeurs hun eigen software kunnen gaan maken.
De groep die nu een jailbreak voor 1.1.3 heeft gevonden wacht liever even tot deze SDK uit is, zodat Apple het lek niet voor die tijd kan dichten. Wanneer er een handleiding voor de jailbreak komt en hoe eenvoudig de procedure is, is dus nog even afwachten.

Een ander probleem is inmiddels wel getackled. Gloednieuwe iPhones met firmware 1.1.2 in zowel Amerika als Europa zijn voorzien van een nieuwe bootloader (versie 4.6) die vooralsnog niet gekraakt kon worden. Inmiddels is er een manier gevonden om de bootloader te downgraden naar versie 3.9, waarmee wel allerlei leuke truukjes uitgehaald kunnen worden. Het downgraden is geen makkelijk karwei: het maakt gebruik van een hardwarematige hack waarbij gesoldeerd moet worden, maar de verwachting is dat de iPhone op termijn ook softwarematig gedowngrade kan worden naar 3.9.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: