abonneren

iPhone Dev Team heeft unlock iPhone 3.0 al klaar

Duurde het aanvankelijke een paar maanden en recentelijk een paar dagen voor een nieuwe iPhone-firmware van een jailbreak en unlock voorzien was, inmiddels is bekend dat het iPhone Dev Team de jailbreak en unlock tegelijkertijd met de firmware zal introduceren.Morgen is het zover. Dan zal Apple voor bezitters van een iPhone 1G en iPhone 3G de nieuwe, langverwachte firmwareversie 3.0 klaarzetten. Een enkele muisklik in iTunes is voldoende om de huidige firmware up te graden.
Firmware 3.0 brengt veel leuks (copy&paste, bijvoorbeeld) maar zal in principe ook de huidige jailbreak tenietdoen. Bezitters van een iPhone die simvrij gemaakt is met yellowsn0w hebben ook pech, door een upgrade van de modem baseband is de simlock weer terug.

Gelukkig is er in de praktijk weinig aan het handje. Het iPhone Dev Team heeft al aangekondigd dat de jailbreak voor iPhone OS 3.0 gereed is. Niet verbazingwekkend, want er was al gedemonsteerd dat de beta-versies van deze firmwareversies makkelijk te jailbreaken waren.

Wel nieuw is de aankondiging dat het iPhone Dev Team morgen ook yellowsn0w 3.0 gaat uitbrengen. Deze gloednieuwe versie van yellowsn0w zal netjes samenwerken met de nieuwe 3.0 baseband, waardoor huidige iPhone-bezitters zonder angst en beven hun iPhone kunnen updaten, jailbreaken én unlocken. Een demonstratie van de nieuwe yellowsn0w vindt vanavond plaats.

Voor wie de terminologie in dit artikel niet geheel machtig is: een jailbreak maakt het mogelijk het onderliggende bestandssysteem van de iPhone te benaderen, waarmee zelfgemaakte applicaties (homebrew) binnen handbereik komen. Een unlock is nodig voor toestellen die voorzien zijn van een simlock. Zo kunnen Nederlandse iPhones gebruikt worden met een Vodafone- of KPN-kaartje en wordt het eveneens mogelijk iPhones uit het buitenland aan te schaffen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: