abonneren

iPhone 4s-gebruikers klagen Apple aan vanwege slechte prestaties iOS 9

Amerikaanse iPhone-bezitters klagen Apple aan vanwege tegenvallende prestaties op de iPhone 4s. Apple beloofde namelijk dat dat toestel een stuk sneller zou worden met iOS 9, maar de apparaten zijn volgens de klagers juist nagenoeg onbruikbaar geworden met het nieuwe besturingssysteem.

Zo'n 100 gebruikers hebben dan ook een class-action-rechtszaak aangespannen tegen het bedrijf. Ze willen geld zien, omdat hun telefoons praktisch onbruikbaar zijn geworden.

Vastlopen

Bij de upgrade naar iOS 9 beloofde Apple dat de prestaties van het toestel flink zouden verbeteren. In plaats daarvan klagen de gebruikers dat het besturingssysteem vaak vastloopt, dat de accuduur veel slechter is, en dat het scherm soms niet reageert.

Downgraden niet mogelijk

Het is bovendien niet mogelijk om weer te downgraden naar iOS 8. Dat kan niet via de telefoon of zelfs met iTunes, dus zitten gebruikers vast aan het nieuwe besturingssysteem.

Complot

Gebruikers van oudere telefoons klagen vaker dat upgrades niet goed zijn voor oude modellen. Volgens sommige gebruikers zijn zulke upgrades een manier voor Apple of andere fabrikanten om te zorgen dat iemand een nieuwere telefoon koopt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: iphone, 4s

Laatste reactie