abonneren

iPhone 3GS gekraakt met purplera1n en ultrasn0w

Gelukkige bezitters van een iPhone 3GS kunnen hun smartphone inmiddels ook jailbreaken en unlocken. Hoewel het iPhone Dev Team wilde wachten tot firmware 3.1 met een jailbreak-tool, heeft programmeur GeoHot besloten hier niet aan mee te doen.George Hotz, beter bekend als GeoHot, heeft een tooltje op zijn website uitgebracht waarmee de iPhone 3GS met firmware 3.0 gejailbreakt kan worden. Zijn tool heet purplera1n en is door iedereen uit te voeren. Na uitvoeren van purplera1n kan eenvoudig Cydia gedownload en geïnstalleerd worden.
Wie zijn iPhone 3GS wil unlocken, kan dit met de reeds beschikbare ultrasn0w-tool.

Het iPhone Dev Team wilde eigenlijk geen jailbreaktool voor firmware 3.0 beschikbaar stellen. Ze waren bang dat Apple de exploit die gebruikt wordt voor het jailbreaken in firmware 3.1 zou dichten. Vanwege een aantal bugs in firmware 3.0 zou firmware 3.1 niet lang op zich laten wachten.

GeoHot vindt deze redenering onzin. Hij benadrukt dat het hoe dan ook een kat-en-muis-spel blijft tussen de hackers en Apple. Apple brengt altijd nieuwe patches uit om lekken te dichten en hackers doen hun best om nieuwe lekken te vinden. Wachten op een volgende firmware is volgens hem dan ook zonde.

purplera1n werkt inmiddels onder alle Windows-versies (inclusief Windows 7 en 64-bit varianten) en onder OS X. Een stappenplan is hier te vinden.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie