abonneren

iPhone 3G ook simlockvrij na release ultrasn0w

Bezitters van een iPhone en iPhone 3G konden afgelopen vrijdag al een jailbreak uitvoeren in firmware 3.0, dankzij de release van Pwnage Tool (Mac) en redsn0w (Mac, Windows). Inmiddels is ook ultrasn0w uit, waarmee iPhone 3G-modellen met simlock op firmware 3.0 kunnen overstappen.Even een korte herhaling: een jailbreak geeft toegang tot het onderliggende bestandssysteem van het iPhone OS. Dit is nodig om homebrew applicaties en tools als Cydia te kunnen installeren. Een unlock is nodig om de iPhone werkend te krijgen met sim-kaarten van andere providers.

Wie zijn iPhone met firmware 3.0 wil jailbreaken kan hiervoor het beste redsn0w gebruiken, een gebruikersvriendelijke schil waarmee in een paar stappen de iPhone aangepast wordt. Hierna bevinden Cydia en/of Icy zich op de iPhone.

Voor iPhone 3G-modellen met een sim-lock is het vervolgens mogelijk om via Cydia de nieuwe ultrasn0w-tool te installeren. Deze verwijdert softwarematig het simlock, waarna de iPhone ook sim-kaarten van andere providers accepteert.

Let op, beide procedures zijn niet legaal en hoewel ze bij normaal gebruik geen permanente schade kunnen uitrichten, verleent Apple geen garantie meer na het uitvoeren van deze procedures. Het is maar dat u het weet. Bezitters van de nieuwe iPhone 3GS hebben pech, zij vallen voorlopig nog buiten de boot.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: