abonneren

iPhone 3G na kraak SIMlockvrij

De iPhone 3G van Apple is nu dan toch eindelijk gekraakt door het iPhone Dev-team. Met een hack kan de iPhone 3G SIMlockvrij worden gemaakt.Vlak voor de jaarwisseling werd de hack genaamd yellowsnOw online gezet. Het gaat nog wel om een betaversie, dus de ontwikkelaars waarschuwen voorzichtig te zijn.Overigens is de methode nog redelijk omslachtig. Eerst moet je ervoor zorgen dat de laatste firmware 2.2 met het juiste versienummeraanwezig is. Daarna moet de iPhone met behulp van het programmaQuickPwn worden gekraakt (ge-jailbreaked).

Daarna moet de gebruiker Cydia of Installer installeren en moet een URL (webkoppeling) worden toegevoegd. Met datzelfde programma kan yellowsnOw ook weer verwijderd worden, dus een gehackte iPhone kan altijd in het oude staat worden hersteld.

Op dit moment werkt de hack alleen op firmware 2.2 met baseband 02.28.00. Oudere firmwareversies volgen later. Bovendien is succes niet verzekerd: er zijn SIM kaarten waarbij extra stappen moeten worden uitgevoerd.

Het heeft lang geduurd voordat het iPhone 3G iPhone Dev-team de iPhone gekraakt had. Met de eerste generatie iPhones ging het sneller.

Nadeel van de gekraakte iPhone is dat gebruikers niet meteen kunnen beschikken over de nieuwste firmware updates (die immers ook weer gekraakt moeten worden) en Apple het apparaat niet gaat repareren als de iPhone als gevolg van de hack niet meer werkt.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord