abonneren

iPhone 3G kampt met matige accuduur

Nu de iPhone 3G ook daadwerkelijk overal te koop is, verstomt de jubelstemming om plaats te maken voor nuchtere observaties. Eén van de minpunten van de iPhone 3G ten opzichte van de oude iPhone is dat de accuduur een stuk minder is, vermoedelijk door de umts/hsdpa-chip.Steve Jobs claimde bij de introductie van de originele iPhone dat er expres niet voor een 3g-chipset was gekozen omdat dit de accuduur flink zou verkorten. Nu is er dan toch een iPhone 3G -- heeft dit inderdaad zoveel effect op de accuduur? Het antwoord blijkt, helaas, een 'ja' te zijn.
Een korte test van de accuduur van de oude iPhone op wifi en gprs en de nieuwe iPhone op 3G laat een interessant beeld zien:

Na iets meer dan drie uur is de iPhone 3G dus door z'n energievoorraad heen. Drie uur klinkt lang, maar dit is vooral voor zakelijke gebruikers een uiterst realistisch gebruikersscenario. Internetpagina's worden vaak wel sneller geladen met 3g, maar het verschil is vooral voor mobiele pagina's vaak minimaal. Het is dan ook aan te raden om 3g uit te schakelen bij het gebruik van Safari, tenzij er forse pagina's ingeladen moeten worden of er downloads lopen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: