Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

iPhone 2.0 al binnen negen dagen gekraakt

Negen dagen na de lancering van de iPhone 3G heeft het iPhone Dev Team software uitgebracht waarmee iPhone-bezitters aangepaste firmware op hun telefoon kunnen installeren.Die aangepaste firmware heeft voor bezitters van de eerste generatie iPhone tot gevolg, dat ze hun firmware kunnen upgraden van versie 1.1.4 naar 2.0, waarbij de telefoon simlockvrij gemaakt. De eerste generatie iPhone is daarmee op alle gsm-netwerken wereldwijd te gebruiken. Ook is het mogelijk om middels een jailbreak extra software op het toestel te installeren, buiten Apple's eigen App Store om.
Het kraken van de beveiliging van de iPhone 3G is minder ver gevorderd: bij de iPhone 3G is het wel mogelijk om ongeautoriseerde software te installeren, maar simlockvrij maken is nog niet gelukt.

PwnageTool bestond al langer voor eerste generatie iPhones. Net als voorheen installeert PwnageTool 2.0 custom firmware op de iPhone, waardoor bepaalde controlemechanismen worden uitgeschakeld. Voorlopig kunnen alleen Mac-bezitters het PwnageTool gebruiken om custom firmware aan te maken. Windows-gebruikers kunnen echter ook door anderen geprepareerde firmware via iTunes op hun iPhone installeren. Een Windows-versie van PwnageTool met de naam WinPwn is nog in de maak.

Een Nederlandse iPhone unlock-handleiding is te vinden op iPhoneclub.nl. Op de weblog van het Dev Team is inmiddels PwnageTool 2.0.1 verschenen, waaruit nog wat kleine bugs zijn verwijderd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie