abonneren

iPad vooral bedreiging voor e-readers en gameconsoles

Vorige week wisten we te melden dat de introductie van de iPad weinig effect heeft gehad op de verkoop van notebooks en MacBooks.
Nu blijkt dat de slachtoffers van het succes van de iPad vooral in andere marktsegmenten vallen: die van de ebookreader en de gameconsole.

Een onderzoek van Resolve wijst uit dat maar liefst 38 procent van de iPad-bezitters zo blij is met het spelen van games op hun iPad, dat ze niet meer overwegen een andere gameconsole aan te schaffen. En ebookreaderfabrikanten moeten zich helemaal zorgen gaan maken, want hier beweert zelfs de helft van de iPad-bezitters dat ze geen behoefte meer hebben aan een andere e-reader.

Interessant is dat 32 procent van de ondervraagden beweert geen traditionele computer meer nodig te hebben, nu ze een iPad in huis hebben. Dit is namelijk niet terug te zien in de verkoopcijfers van computers en notebooks. Wel is duidelijk dat de iPad een flinke aantrekkingskracht heeft op niet-Mac-gebruikers; zo heeft maar liefst 37 procent van de iPad-gebruikers een pc thuis staan, tegenover 16 procent die een Mac bezit. Ook interessant is dat slechts een kwart van de iPad-bezitters een iPhone gebruikt.

Volgens Resolve waren de eerste kopers tussen de 22 en 45 jaar oud, maar begint een oudere groep kopers nu langzaamaan de iPad te ontdekken.

iPadPlanet

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord