abonneren

iPad versus Android-tablets

De afgelopen weken stroomden op de redactie veel Android-tablets binnen. Hardwareredacteur Xander Hoose bekeekze met een kritische blik en constateerdedat erveel 'meuk' tusssen zat.Tablets die over het algemeen veel goedkoper zijn dan de iPad, maar ja wat kan je ermee?

Tablets is een toverwoord en velen willen zo'n apparaat hebben. Bij Intertoys was een tablet voor 99 euro te koop en in een weekend waren alle 5000 tablets verkocht. Ik weet niet wat men van zo'n apparaat verwacht, maar noem iets een tablet en het verkoopt. Apple weet daar als geen ander van, maar dit iconisch bedrijf heeft dan ook iets geweldigs neergezet. En de concurrentie kan er nog steeds niet aan tippen. Nog niet, maar voor Androidfielen gloort er hoop aan de horizon. Android 3.0 komt eraan, het besturingssysteem voor Android-tablets. At last mogen we wel zeggen, want Apple heeft een enorm marktaandeel gepakt en ik ben benieuwd hoeveel aantallen iPad(2)s en Android-tablets dit jaar over de toonbank gaan. Naast de goedkope, onbekende (voornamelijk Chinese) merken en modellen zullen vooral Samsung, Acer, Asus, MSI en wellicht Dell en Toshiba de markt gaan verdelen. Daarnaast zijn er nog wel wat merken (bijv. Archos en Creative), maar aan het eind van het jaar wil ik de marktcijfers wel eens zien.   

Deze week was Asus hier op bezoek en liet de Asus Eee Pad Transformer zien, een 10,1-inch tablet met Android 3.0 en dualcore-processor voor de mooie prijs van 399 euro. Die ziet er goed en gelikt uit, dus Asus heeft zijn visitekaartje afgegeven en zeker wat betreft prijs. (Kijk hier voor de video) Voor alle Android-3.0-tablets is het wel jammer dat ze zo laat zijn. Als je nu de verkoopcijfers van Apple ziet, hebben ze daar flink wat laten liggen. Benieuwd naar de beoordelingen van de Android-tablets? Check de website regelmatig en lees het in de nieuwe PCM die 20 mei verschijnt.

 

Geschreven door: Rob Coenraads op

Category: Opinie, Algemeen

Tags: