abonneren

iPad verovert de mobiele computermarkt

Hoewel de iPad goed gezien kan worden als onderdeel van een compleet nieuw segment (de webtablet), zijn er mensen die claimen dat het gewoon een mobiele pc is. Dat de iPad het niet onverdienstelijk doet, blijkt uit cijfers van marktmonitor Canalys.Canalys schaart de iPad onder mobiele pc's en heeft het Amerikaanse marktaandeel van Apple's tablet berekend op 6 procent.
Dat is fors, voor een product dat nog geen half jaar in de schappen ligt. Canalys verwacht dat de tabletmarkt groeit naar 12,5 miljoen stuks voor het einde van 2010 en 66 miljoen voor het einde van 2014. Apple zal tot ver in 2011 zijn koploperspositie behouden.

iSuppli komt met andere schattingen; zo beweert dit analysebureau dat Apple dit jaar 12,9 miljoen iPads verkoopt (en daar moeten alle andere tablets dus nog bij opgeteld worden). Het aantal iPads stijgt in 2011 naar 37 miljoen en in 2012 naar 50 miljoen. De enige beperkende factor voor het succes van de iPad is de productiecapaciteit, volgens iSuppli.

Canalys denkt dat tablets en netbooks de komende tijd nog vredelievend zullen samenleven. De overlap valt volgens het bureau wel mee, al streven tablets in 2012 de netbooks in aantallen voorbij.

Webwereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord