abonneren

iPad domeinnamen niet in handen van Apple

Tot gisteravond wist niemand hoe Apple's tablet zou gaan heten. Er werd weliswaar al veel gespeculeerd, maar bij Apple werden de kaken stijf op elkaar gehouden. Op geen enkele manier mocht er iets uitlekken over de nieuwe naam.
Is dat de reden waarom Apple geen enkele iPad-gerelateerde domeinnaam heeft laten registreren?

Vooral over iPad.com (niet meteen op klikken!*) gonst het van de geruchten op internet. De site zou al sinds jaren op naam staan van ene Martine Bejasa, maar dat zou een stroman(vrouw?) zijn - het bedrijf waarvoor de naam geregistreerd is, heet namelijk Enero 6 Corp. Dat is Spaans voor 6 januari, een datum waarop Apple traditiegetrouw allerlei nieuws te melden heeft (zie hieronder voor een overzichtje).

6 januari 1998 - Steve Jobs deelt mee dat Apple in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 1998 uit zal komen op een winst van 45 miljoen dollar.
6 januari 2000 - Steve Jobs kondigt OS X aan.
6 januari 2002 - Apple kondigt de iMac met 15"lcd-scherm aan.
6 januari 2004 - Apple presenteert iLife 2004 en de iPod Mini tijdens Macworld
6 januari 2009 - iTunes werd DRM-vrij.

Dat zou betekenen dat de site al lang en breed (maar in volstrekte stilte) door Apple zou zijn overgenomen.

Andere bloggers beweren dat de site * momenteel wordt ingezet voor het verspreiden van malware en dat naar de site gaan ertoe zou kunnen leiden dat de computer besmet wordt met de trojan/backdoor QVodSetup3.exe

Volgens TechCrunch.com zijn in ieder geval iPad.net, iPad.biz, iPad.info, iPad.fr, iPad.de, iPad.es, iPad.eu, iPad.se, iPad.cn, iPad.be en iPad.jp, om er maar een paar te noemen, geen eigendom van Apple.

Of Apple zal proberen deze domeinnamen alsnog in zijn bezit te krijgen of ze inmiddels al (bijna) heeft, is niet duidelijk. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: