abonneren

iOS 9.3 maakt het mogelijk standaard-apps te verwijderen

Dat ene mapje met 'Overige' dat je op je iPhone hebt staan, vol met apps als iBooks en Apple Music en Apple Health kan binnenkort van je telefoon af. Apple maakt het in iOS 9.3 mogelijk om de standaard-apps van het besturingssysteem te verwijderen - met een flinke omweg.
Dat ontdekte een gebruiker op Reddit, die de apps zelf kon laten verwijderen.

Omweg

Het is niet makkelijk de apps te verwijderen, want je moet er de Apple Configurator 2.2 bèta voor OS X voor downloaden, en daarmee de apps verbergen op je telefoon. In dat programma kun je een profiel maken waarmee je sommige apps niet kunt toelaten op je apparaat. Als je daar de juiste code voor iOS' apps in opslaat, betekent dat dat je de 'Koersen'-app niet op je toestel krijgt.

Niet praktisch

Het nadeel is daarbij wel dat je dat elke keer moet doen als je je iPhone of iPad opnieuw opstart. Bovendien moet je je telefoon van tevoren eerst helemaal leeggooien. Tel daar bij op dat iOS 9.3 alleen nog in bèta-modus verkrijgbaar is, en je hebt een omweg die wel heel omslachtig is. Maar als je écht een hekel hebt aan al die vervelende standaard-apps, dan is het mogelijk ze weg te doen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Ios 9, Apple, ios

Nieuws headlines

Laatste reactie