abonneren

iOS 4.1 komt op 8 september

Apple zal woensdag 8 september zijn nieuwe iOS 4.1 introduceren. iOS 4.1 is bedoeld voor de iPhone 3G, 3GS, 4 en recente iPod touch-modellen. De nieuwe firmware brengt wat nieuwe functionaliteit mee, maar belangrijker is dat iOS 4.1 goed zou moeten werken op de iPhone 3G.Bezitters van een iPhone 3G kregen een flinke teleurstelling te verwerken bij het upgraden van firmware 3.1 naar 4.0.
Niet alleen waren een aantal beloofde features niet beschikbaar (zoals multitasking en achtergrondjes), ook werd de iPhone 3G door de firmwareupdate zo traag als stroop. Een hoop klachten van 3G-bezitters later beloofde Steve Jobs verbetering in de vorm van iOS 4.1 en volgens de geruchten op het internet is de nieuwe firmware inderdaad aanmerkelijk sneller.

De iPhone 3GS krijgt met iOS 4.1 de beschikking over het Game Center, een soort mobiele concurrent van Xbox Live. In dit Game Center is het mogelijk vrienden uit te nodigen om een potje te gamen of achievements bij te houden. De iPhone 4 krijgt naast het Game Center ook de mogelijkheid om hdr-foto's te maken; vreemd genoeg acht Apple deze hdr-functionaliteit niet geschikt voor oudere iPhone-modellen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: