abonneren

iOS 4.0 leidt tot updateperikelen iPhone 3G

Bezitters van een iPhone 3G doen er misschien beter aan nog even niet te upgraden naar het nieuwe iOS 4. Zowel bij Gizmodo als iPhoneclub komen berichten binnen dat de upgrade voor problemen zorgt.
Daarnaast zou iOS 4 traag draaien en maar weinig nieuwe functionaliteit bieden.

Waar de update voor iPhone 3GS-bezitters vrijwel zonder uitzondering van een leien dakje gaat, levert de iOS 4-update bij iPhone 3G-bezitters hoofdbrekens op. Zo melden veel gebruikers dat de verplichte backup van de iPhone 3G uren duurt of helemaal blijft steken. Bij sommige gebruikers lukt de update wel, maar verschijnt er daarna een iTunes-foutmelding in beeld waarna de iPhone in een eindeloze herstart terecht komt. De enige oplossing voor dit laatste probleem is de iPhone in DFU-modus te schakelen, te herstellen en het opnieuw te proberen.

Wie de update wel succesvol heeft afgerond heeft ook niet meteen reden tot juichen. Zo krijgen beide sites meldingen over missende contactpersonen, problemen met Google Sync en Google Apps, overgecomprimeerde foto's in de fotorol (omdat iTunes de fotocache als normale fotomap aanziet) en problemen met push notificaties en de APN-instellingen voor mobiel internet en mms.

Ook is de algemene opinie onder iPhone 3G-gebruikers die de upgrade hebben uitgevoerd, dat het besturingssysteem erg langzaam is in vergelijking met iPhone OS 3.1.2/3.1.3. Tel daarbij op dat een aantal van de nieuwe functies, zoals multitasking en eigen achtergronden, niet op de iPhone 3G mogelijk zijn en het is duidelijk dat we gebruikers adviseren voorlopig niet te upgraden.

iPhoneclub, Gizmodo

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord