abonneren

IO2 toont driedimensionaal zwevend beeldscherm

Het bedrijf IO2 Technology heeft voor het eerst zijn innovatieve Heliodisplay-technologie getoond. Met Heliodisplay kan een tweedimensioneel beeldscherm met een maximale resolutie van 1024x1024 in de lucht worden geprojecteerd. Ondanks dat het 2D is, ziet het beeldscherm er driedimensionaal uit.
Door een ‘optical tracking’-systeem kan de technologie bewegingen van handen en vingers volgen en zodoende de cursor aansturen.De Heliodisplay is ongeveer zo groot als een normale desktoptower die op zijn kant is gelegd. Hierdoor kan de computer gemakkelijk onder een bureau of bankstel worden verstopt.
De projectie bestaat uit een wolk van microscopisch kleine deeltjes. Waarschijnlijk zijn het druppeltjes water maar IO2 wilde dit niet bevestigen. Het geprojecteerde beeldscherm ziet er anders uit dan een normaal beeldscherm. Tekst is goed te lezen maar afbeeldingen zien er minder goed uit dan op een normale monitor.

Het driedimensionale beeldscherm is goed zichtbaar onder kunstlicht maar wordt slecht zichtbaar wanneer er direct zonlicht op schijnt. Hoe donker de achtergrond en het licht, des te beter is de projectie te zien. Een Heliodisplay kan niet buitenshuis worden gebruikt omdat dan de wind de wolk van deeltjes kan wegblazen.

IO2 gaat de technologie de komende tijd verbeteren. Het bedrijf denkt dat de technologie goed te gebruiken is voor receptieruimten, beurzen en congressen, musea en teleconferencing.

Een Heliodisplay kost $18.400 en indien u touchscreen-functionaliteit wil dan moet u nog eens $1.000 betalen.


website: IO2 Technology

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: