abonneren

Invoerverbod voor Playstation 3

De Nederlandse douane blokkeet de invoer van Sony's Playstations 3 als gevolg van een patentrechtenconflict met LG.

De Europese Unie heeft het bevel daartoe gegeven op verzoek van LG. LG claimt namelijk dat Sony inbreuk maakt op een patent dat betrekking heeft of Sony’s blu-ray techniek in de PS3. Elke PS3 bevat een blu-ray speler. Als LG de zaak tegen Sony daadwerkelijk wint moet Sony de PS3 aanpassen, niet meer in Europa verkopen of LG licentiekosten betalen voor het patent.

Sony heeft al aangegeven in beroep te gaan tegen de aanklacht van LG. De Nederlandse douane heeft Sony  eind februari al gewaarschuwd dat het de gameconsoles in beslag zouden nemen. Volgens berichten zouden er al tienduizenden consoles zijn ingenomen. De Nederlandse rechtbank heeft het importverbod op 10 dagen gesteld.  Deze periode kan nog eens 10 dagen langer duren in afwachting op de uitslag van de rechtszaak.

Nadat Sony en LG het niet eens zijn geworden over de vernieuwing van hun technologische samenwerkingsverband, dat drie jaar geleden afliep, bestoken zij elkaar met rechtszaken over patentinbreuken.  Zou heeft Sony ook al een rechtszaak in Amerika aangespannen waardoor LG een aantal smartphones in Amerika mag invoeren.

Hoewel Nederland een belangrijk importland is voor de PS3, wordt al gezegd dat Sony naar alternatieven zoekt en niet al te erg geraakt zal worden door het importverbod.

Via: The Inquirer

 

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie