abonneren

Interoute vergroot 6x CERN's bandbreedtecapaciteit

Deze maand startte de krachtigste deeltjesversneller in de wereld, de Large Hardron Collider (LHC). De wereld wachtte in spanning af of een zwart gat de aarde zou vernietigen.Vanwege de grote belangstelling wereldwijd voor dit project verwachtte de Europese Organisatie voor Nucleair Onderzoek (CERN) een grote toename in het internetverkeer. CERN was bang dat de vele bezoekers de servers waarop de website draait, zouden laten crashen. Om paniek te voorkomen vroeg CERN aan het bedrijf Interoute om extra netwerkcapaciteit te leveren.
CERN koos voor Interoute omdat het bedrijf eigenaar en beheerder is van een geavanceerd Europees netwerk voor spraak en data en dus gewend is om grote hoeveelheden data te verwerken.

Op 10 september werd er een piek op de CERN website geconstateerd van 350 Mbps (Megabit per seconde). Bij normaal gebruik bedraagt dit 30 Mbps - Een verhoging van maar liefst 1.166 procent. Interoute besloot om in de testperiode rond 10 september (de dag dat het project van start ging) de bandbreedte voor de website van CERN met een factor 6 te verhogen. Door deze verhoging kon de site de extreme bezoekerstoename aan ging de site niet ten onder aan de vele bezoekers die wilden weten of de LHC de aarde zou vernietigen. Zowel de website van CERN als de aarde hebben de eerste test van de LHC overleefd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord