abonneren

Internetters negeren webbrowserwaarschuwingen

Een studie van onderzoeksbureau Venafi leidt tot de opmerkelijke conclusie dat de helft van de Amerikaanse internetters belangrijke beveiligings- en encryptiewaarschuwingen van hun webbrowser doodleuk negeren.Meer dan duizend respondenten werden ondervraagd over hun ervaringen met online veiligheidscertificaten, encryptie en browserwaarschuwingen. Van de ondervraagden is 91 procent wel eens een waarschuwing tegengekomen; sterker nog, maar liefst 86 procent komt de waarschuwingen minimaal elke paar maanden tegen.
De helft van de internetters stopt met het browsen op een website wanneer de browser hier een waarschuwing voor geeft, maar de andere helft negeert de waarschuwing en surft gewoon door -- het risico van een virus of het verlies van persoonlijke gegevens op de koop toe nemend.

Eén derde van de mensen had geen idee waarom ze bepaalde beveiligingswaarschuwingen te zien kregen. 24 procent denkt dat er een probleem met de site is, 40 procent weet dat de site probeert persoonlijke gegevens te ontfutselen. Maar liefst 70 procent van de ondervraagden zegt minstens één phishing-poging tegen het lijf gelopen te zijn. Bijna de helft van de mensen denkt niet in deze frauduleuze websites te trappen 'omdat ze vaak naar de originele website gaan en dus weten hoe de site er uit hoort te zien.'

Link naar de resultaten
Bron: Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie