abonneren

Internetten met 300 km/uur

Thalys gaat zijn hogesnelheidstreinen uitrusten met een breedbandinternetverbinding. Alle passagiers die tussen Parijs, Brussel, Amsterdam en Keulen reizen, kunnen medio 2008 gebruikmaken van breedband-wi-fi-internettoegang. Thalys wordt de eerste internationale hogesnelheidstrein die deze dienst aanbiedt over de Europese grenzen heen.Thalys is een samenwerking aangegaan met onder andere Nokia Siemens Networks en Telenet.
Dit consortium is erin geslaagd om een satellietverbinding, GPRS en UMTS te verbinden met een draadloos netwerk van het type 'hotspot' met als bedoeling een permanente grensoverschrijdende internetverbinding te bieden aan boord van treinen die tegen 300 km/u sporen.

Er zal ook worden gezorgd voor een continue overschakeling van GPRS/UMTS naar de satellietverbinding, zodat de reizigers ook kunnen internetten wanneer de treinen zich op overdekte plaatsen bevinden, zoals stations of tunnels. Een naam voor de internetdienst is er inmiddels ook: ThalysNet.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord