abonneren

''Internetsurfer is gelukkig in de liefde''

De gemiddelde internetsurfer is gelukkig in de liefde. Zeven van de tien volwassenen geven aan dat internet een relatie verbetert. Dit is één van de uitkomsten van de tweede jaarlijkse Norton Online Living Report. Bijna zeven van de tien online volwassenen zegt dat internet de relatie een positieve impuls geeft. Dat is ook niet zo vreemd: mensen hebben gemiddeld 41 online vrienden. Ongeveer 49 procent van deze mensen heeft een pagina op een sociaal netwerk en 24 procent van alle volwassenen deelt online weleens geheimen met anderen.
Zes van de tien volwassenen geeft aan dat zij niet meer zonder internet kunnen leven.

Maar het is niet alleen liefde en voorspoed wat de klok slaat. Ouders zijn ook bezorgd over wat hun kinderen online doen. Kinderen zijn soms twee keer zo lang online als hun ouders denken. Het wereldwijde onderzoek door Norton wijst ook uit dat maar liefst 99 procent van alle ouders zeggen dat zij maatregelen hebben getroffen om persoonlijke informatie online veilig te stellen. Ongeveer een derde van alle volwassenen geeft aan dat iemand weleens geprobeerd heeft om in te breken op de computer.

Het onderzoek van vorig jaar toonde aan dat ongeveer één op de vijf kinderen toegeeft dat er online content geraadpleegd wordt waarvan zij weten dat de ouders het niet goedkeuren. Dit jaar zijn deze kinderen ‘tegen de lamp gelopen': één op de vijf ouderstellen geeft aan dat zij de kinderen hebben aangesproken op ongeoorloofd online gedrag. Negentig procent van alle ouders neemt de verantwoordelijkheid om kinderen online te beschermen. Sommige kinderen zetten zelfs de deur open voor de ouders om de online generatiekloof te dichten. 25 procent van de kinderen sluit online vriendschap met de ouders en 10 procent benut technologie zoals instant messenger, sociaal netwerk, e-mail en SMS om met grootouders te communiceren.

Het Norton Online Living Report onderzoek is uitgevoerd in twaalf landen onder 6.427 volwassenen van 18 jaar en ouder en 2.614 kinderen in de leefdtijdsklasse 8 - 17 jaar oud.


Meer detailshttp://www.nortononlineliving.com/

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie