abonneren

Internetsparen minder populair

Nederlanders sparen minder via internet. Het tegoed van Nederlandse huishoudens op internetspaarrekeningen bedroeg eind 2008 55 miljard euro, 11 miljard euro minder dan het jaar ervoor. Het is daar net onder het niveau geschoten van 2004, waarbij het totale tegoed 56 miljard bedroeg.Internetspaarrekeningen zijn rekeningen waarbij storting of opname uitsluitend via internet plaatsvindt. Eind vorig jaar hadden huishoudens gemiddeld 7600 euro aan spaargeld op een internetspaarrekening staan, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek. Eind 2007 was dat nog 9200 euro.
Hoewel de cijfers al twee jaar een daling laten zien, is deze vorm van sparen nog steeds goed voor een vijfde van het totale spaartegoed in Nederland.
De vermoedelijke oorzaak van de daling, zo meldt het CBS, is dat deze, merendeels direct opvraagbare, tegoeden zijn omgezet in spaarvormen met een vaste looptijd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord