abonneren

Internetpiraat krijgt Brein aan de deur

Een man die op internet adverteerde onder de kop '5 films voor 10 euro' is gisteren door Brein thuis opgezocht. De 24-jarige man hield er een bijzondere werkwijze op na. Hij plaatste een groot aantal advertenties op vraag-en-aanbod sites en verwees geïnteresseerden naar de website www.slaophardeschijf.com. Daar kon men een keuze maken uit circa 400 filmtitels, waaronder films die nog in de bioscoop draaien. Na betaling van 10 euro op een bankrekening stuurde hij de koper een e-mail met links naar de filmbestanden. Die bestanden stonden opgeslagen op een zogenaamde filelocker site.
Filelockers zijn online opslagplaatsen waar gebruikers tijdelijk bestanden kunnen plaatsen. Omdat de films in delen werden geplaatst betekende dit dat de klant voor 5 films ongeveer 50 links ontving. De man leverde zijn klanten een premium account voor de filelocker site, zodat die niet gebonden waren aan downloadbeperkingen en 2 dagen lang ongestoord aan de gang konden.

De handelaar was nog maar kort geleden met zijn illegale activiteiten begonnen en heeft de mogelijkheid gekregen om de zaak te schikken. De man heeft een onthoudingsverklaring ondertekend en zijn site gestaakt.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: