abonneren

Internetgebruikers worden egoïstischer

Internetgebruikers worden steeds gehaaster en egoïstischer wanneer ze online zijn. Dit blijkt uit een recent onderzoek door usability-goeroe Jakob Nielsen.Uit Jakobs jaarlijkse rapportage blijkt dat internetgebruikers ongeduldiger zijn geworden. In plaats van dat ze even blijven hangen op een website willen internetgebruikers snel een site kunnen bereiken, er snel iets op doen of vinden en dan weer snel vertrekken. De meeste gebruikers negeren de pogingen om hen langer op de site te houden. Gebruikers staan ook wantrouwig tegen allerlei acties om hun interesse vast te houden.


Het lukt mensen vaker om datgene wat ze online willen doen ook echt te doen. In 1999 lukte het 60 procent van de internetgebruikers om datgene te doen waarvoor ze online waren gegaan. Vorig jaar was dat percentage opgelopen tot 75 procent. Er zijn twee redenen voor deze stijging: ten eerste worden websites steeds beter ontworpen en ten tweede kunnen gebruikers steeds beter hun weg vinden op het internet. Wanneer iemand tegenwoordig online gaat dan weet hij wat hij wil doen en hoe hij dat kan doen.

Internetgebruikers willen snel kunnen zien wat ze op een site kunnen doen en hoe ze dat kunnen doen. Ze hebben geen geduld meer om dit uit te zoeken. Webmasters houden hier volgens Nielsen nog te weinig rekening mee. Veel webmasters denken dat hun website fantastisch is en dat gebruikers het leuk vinden om hun website te bezoeken. Maar internetgebruikers willen helemaal niet een website bezoeken, ze willen een website gebruiken voor hun eigen nut. Extraatjes die aan site worden toegevoegd om de site leuker te maken, zoals widgets en applicaties, frustreren internetgebruikers alleen maar.


Bron: BBC News

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord