abonneren

Internetgebruikers geven zelf persoonlijke data weg

Ondanks dat 84 procent van de internetgebruikers zegt geen persoonlijke informatie op het internet te delen blijkt de realiteit anders.Uit een onderzoek door internetgigant AOL blijkt dat 89 procent van de internetgebruikers wel eens willens en wetens persoonlijke informatie online heeft weggegeven. De meeste websurfers nemen de beveiliging van hunpersoonlijke gegevensonline serieus, maar ze nemen vervolgens geen stappen om deze data ook daadwerkelijk te beschermen.

"Uit ons onderzoek blijkt dat wanneer het aankomt op het online beschermen van persoonlijke informatie er een groot verschil zit in wat mensen zeggen en wat ze doen," aldus Jules Polonetsky, verantwoordelijk bij AOL voor de privacy van de gebruikers.

Uit het onderzoek blijkt tevens dat 34 procent van de internetgebruikers verwacht dat ze op een gegeven ogenblik slachtoffer wordt van creditkaartfraude. Ongeveer 11 procent is hiervan daadwerkelijk slachtoffer geworden.

Een internetbedrijf kan allerlei maatregelen nemen om de privacy van gebruikers te beschermen en te beveiligen. Maar geen enkele maatregel kan voorkomen dat gebruikers zelf willens en wetens hun persoonlijke informatie weggeven. Daarom is AOL begonnen met een campagne om gebruikers te leren hoe belangrijke privacy op het internet is en hoe ze deze data gemakkelijk kunnen beschermen.


Website: www.aol.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: