abonneren

Internet via mobiele telefoon steeds populairder

Steeds meer Nederlanders internetten via de mobiele telefoon. Van de verkochte abonnementen kiest 28% voor een internetbundel. Bij nieuwe abonnementen is dit zelfs 36%. Bij verlengingen wordt minder vaak (9%) een internetbundel bijbesteld, meldt GSMwarenhuis.nl.Daarnaast is ook het gebruik van internet via de mobiele telefoon toegenomen. De telefoon is daarbij een aanvulling op het internetgebruik via de pc of laptop. Met name e-mailen, surfen, het weer en verkeersinformatie zijn populair.
Volgens GSMwarenhuis.nl brengt iemand met een mobiele telefoon met internetbundel 12% van de tijd op internet door via de mobiele telefoon. Dit was in 2008 nog 7%.

Met name in de leeftijd van 18 tot 35 jaar zijn er veel internetgebruikers (42% tegen 22% over alle leeftijden). Mensen vinden mobiel internet sneller en betaalbaarder dan een jaar geleden. Daarnaast zien ze het niet als vervanging van internet op de pc of laptop, maar als aanvulling en tijdverdrijf op momenten dat ze ergens wachten.

Ruim 80% van het gebruik van internet is regelmatig maar kort. Korte zoekopdrachten naar een restaurant, de bioscoop of een telefoonnummer zijn populair. Maar ook het lezen van kranten en beursinformatie. Zelden wordt de mobiele telefoon gebruikt om software of muziek te downloaden. Er is dus verschil tussen het internetgebruik op een pc of laptop en een mobiele telefoon. Het gebruik is vluchtiger en minder gericht op entertainment en meer op informatiebehoefte.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord