abonneren

Internet oplichters opgepakt

Vlak achter elkaar zijn internet oplichters opgepakt die online goederen te koop aanboden, maar ze niet leverden. Vrijdag werd een 19-jarige man uit Eindhoven opgepakt die via een verkoopsite DVD-boxen te koop aanbood, maar ze niet bezorgde. Hij heeft naar schatting dertig tot veertig mensen opgelicht. Tien van hen hebben inmiddels aangifte gedaan. Twee zussen van 27 en 30 jaar uit Enschede zijn afgelopen week aangehouden wegens oplichting met telefoons via internet.
Na een drietal aangiftes afkomstig uit verschillende delen van het land, in maart en mei van dit jaar, stelde de politie een onderzoek in.

In Roermond heeft politie een 28-jarige man aangehouden. Die bood spelcomputers, mobiele telefoons en navigatiesystemen te koop aan, maar leverde ze ook al niet. Hij heeft 38 zaken bekend.

Veel gedupeerden zeggen dat de politie te weinig doet tegen internet oplichting. Een man uit Geertruidenberg klaagt in het dagblad BN/DeStem dat hij niet door de politie is geholpen toen zijn Kawasaki motor aan een Mark uit Oostenrijk leverde. Die betaalde met een valse cheque. Hij deed aangifte, maar de politie wilde niet helpen omdat het internationaal financieel strafbaar feit betrof. De politie heeft de zaak alsnog in onderzoek genomen.

De site Internetoplichting timmert regelmatig malafide verkopers aan de schandpaal.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie