abonneren

Internet krijgt .asia extensie

De ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) gaf in oktober vorig jaar zijn goedkeuring voor de nieuwe domeinextensie .asia. Eind dit jaar zal de organisatie DoAsia de eerste domeinnamen met de nieuwe extensie verkopen.DotAsia is een non-profit organisatie die landen als China, Japan en India vertegenwoordigt.
De organisatie gaat in oktober als eerste domeinnamen toewijzen aan regeringen en geregistreerde partners. In november kunnen dan andere bedrijven de nieuwe domeinnamen aanvragen.

Geïnteresseerde partijen moeten wel in Azië - inclusief Australië en Nieuw-Zeeland - geregistreerd staan met hun bedrijf. Indien twee of meer partijen dezelfde domeinnaam willen kopen, zal DotAsia de domeinnaam via een veiling verkopen.

Azie neemt het grootste percentage dataverkeer ter wereld voor zijn rekening. Volgens Alexa Web Search komt 13,6 procent van al het dataverkeer naar Yahoo, MSN en Google uit Azië. Ter vergelijking; 12,5 procent komt uit de VS en 7,7 procent uit Europa.


Bron: CBC News

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord