abonneren

Internet Explorer 8 vreet geheugen

Internet Explorer 8 is een geheugenvreter. Dat concludeert Craig Barth van Devil Mountain Software. De tweede betaversie van Internet Explorer 8 heeft 52 procent meer geheugen nodig dan Internet Explorer 7 en gebruikt driemaal zoveel threads.Barth heeft Internet Explorer 8 Beta 2, Internet Explorer 7 en Firefox 3.0.1 met elkaar vergeleken aan de hand van een scenario van tien sites die gebruik maken van veel mediabestanden.
Waar Firefox 3.0.1 de sites wist te openen met een geheugengebruik van 159 MB en Internet Explorer 7 hier 250 MB voor nodig had, gebruikte Internet Explorer 8 maar liefst 380 MB aan systeemgeheugen. Volgens Barth is het geheugengebruik van Internet Explorer 8 onder Vista even hoog als de complete kernel van Windows XP. Hij raadt gebruikers met een singlecore-systeem dan ook af up te graden naar deze nieuwe browser. Hoewel Barth verwacht dat de final-versie nog iets geoptimaliseerd zal worden, verwacht hij geen grote verschillen met de huidige beta.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord