abonneren

Internet Explorer 8 verliest nu al marktaandeel

Computergebruikers geven Internet Explorer 8 een onvoldoende en keren massaal terug naar het oudere Internet Explorer 7. De nieuwe webbrowser van Microsoft, die vorige week geïntroduceerd werd, verliest nu al marktaandeel.Vlak na de introductie van Internet Explorer 8 steeg het marktaandeel van deze browser naar 2,58 procent.Een week later is het marktaandeel teruggezakt naar 1,86 procent. Het percentage IE7-gebruikers is daarentegen weer wat gegroeid.

Het vermoeden is dat gebruikers niet blij zijn met Internet Explorer 8, omdat deze browser zich netjes houdt aan de webstandaarden. De meeste grote websites zijn echter ontwikkeld voor de vreemde nukken van Internet Explorer 7, dat ironisch genoeg op zichzelf een webstandaard geworden is. Zelfs Microsoft's eigen website werkt niet voor de volledige honderd procent in IE8 en wie gebruik maakt van Microsoft Publisher heeft ook pech in IE8.

Fudzilla

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord