abonneren

Internet Explorer 8 ondersteunt 'super'-modus

Microsoft zit met een probleem. Wanneer het bedrijf wil dat Internet Explorer 8 netjes aan alle standaarden voldoet, zullen veel websites juist daarom niet werken. Daarom wil Microsoft een nieuwe 'modus' in IE8 introduceren, die deze problemen moet voorkomen.De problemenwaarin Microsoft zich met Internet Explorer 7 en 8 bevindt, heeft het bedrijf zelf veroorzaakt met Internet Explorer 6. Deze browser hield zich namelijk absoluut niet aan de html-standaard van het W3C, maar Microsoft besloot in deze browser voor eigen standaarden te kiezen.
Veel websites zijn dus voor IE6 ontwikkeld, niet voor de W3C-standaard.

Internet Explorer 7 voldoet wél netjes aan de W3C-standaard, vermoedelijk om een eind te maken aan de negatieve kritiek die het bedrijf over zich heenkreeg door het afwijzen van de W3C-standaard. Dit zorgt echter voor een probleem: websites die voor IE6 geschreven zijn, werken niet goed in IE7. Een oplossing die IE7 biedt is de 'quirks mode', een modus waarin sites die voor IE6 geprogrammeerd zijn goed kunnen worden weergegeven. Normale websites worden in de 'standards'-modus weergegeven. Toch blijkt dit in veel gevallen niet goed te werken, omdat ontwikkelaars verwachten dat bepaalde 'quirks' ook in de standard-modus werken.

Internet Explorer 8 gaat nog één stap verder met een derde modus, een 'super'-modus waardoor webontwikkelaars expliciet kunnen aangeven dat hun site volgens de W3C-standaard is geprogrammeerd. Volgens Microsoft wordt deze modus aangesproken door de META-tag. Op deze manier ontstaan er drie verschillende modussen, één voor IE6-sites, één voor sites die losjes voldoen aan de standaarden en één voor sites die strict voldoen aan de standaarden.

Hopelijk raken mensen nog wijs uit dit oerwoud; veel developers noemen de stap van Microsoft overbodig omdat er inmiddels nauwelijks sites meer zijn die niet goed onder IE7 zouden werken.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord