abonneren

Internet Explorer 8 in betatestfase aanbeland

De eerste betatesters hebben gisteren van Microsoft toegang gekregen tot Internet Explorer 8 Beta 1. Daarmee is het testtraject van de nieuwe browser officieel gestart. De beta is niet voor het gewone publiek beschikbaar, daarvoor moet gewacht worden o de eerste 'public preview.'De grote vraag is hoe netjes Internet Explorer 8 zich aan de W3C-standaard gaat houden. Deze de facto standaard beschrijft hoe een webbrowser met tags en html-opmaak hoort om te gaan; vooral Microsoft heeft zich in het verleden erg weinig van deze standaard aangetrokken.
De vermoedens bestaan dat Internet Explorer 8, net als Internet Explorer 7, zich redelijk aan de standaard zal houden. Vroege alpha-builds zouden probleemloos de ACID2-test doorstaan. Deze test controleert hoe goed een browser zich aan de standaard houdt. Overigens doorloopt ook Mozilla's Firefox 2 de ACID2-test niet geheel, pas met Firefox 3 Alpha 1 wordt een perfecte score gehaald.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord