Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Internet Explorer 8 beta 2 is uit

Hij is er: Internet Explorer 8 (IE8) beta 2. Eerder deze week werd al bekend dat het nieuwste paradepaardje van Microsoft een InPrivate modus bevat, volgens diverse bronnen op internet ook wel de 'pornoknop' genoemd.De InPrivate modus houdt in dat de browser na elke surfsessie de historische gegevens wist. Als de gebruiker IE8 dus afsluit, is het surfgedrag voor niemand meer te achterhalen. Voor ouders heeft Microsoft nog een verassing in petto. Als zij de optie 'ouderlijk toezicht' inschakelen, is het namelijk onmogelijk om de InPrivate modus te gebruiken.
Een andere nieuwe optie is InPrivate Blocking. Hierdoor is de privacy van gebruikers beter beschermd. Door deze optie laten gebruikers minder snel gegevens achter bij bepaalde websites.

Er zijn diverse pijlers waar Microsoft zich op richt. Zo houdt IE8 zich veel beter aan de webstandaarden dan vorige versies. Hierdoor is het voor websiteontwikkelaars eenvoudiger om websites te maken die in meerdere browsers goed wordt weergegeven. Een belangrijk nieuw onderdeel in IE8 is het gebruik van dynamische toepassingen. Als een gebruiker een tekst in de browser selecteert, verschijnt de activities-knop. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld een adres selecteren en deze via de activities-knop openen met Live Maps. Hierbij wordt er niet een nieuwe pagina geopend, maar verschijnt er een apart kader binnen de webpagina. Andere activities die momenteel beschikbaar zijn kunt u bekijken op de website van Microsoft.

IE8 bevat verder de nieuwe optie WebSlices. Met deze optie kunt u zich abonneren op een bepaald gedeelte van een webpagina. Deze webpagina moet dan wel het gebruik van WebSlices ondersteunen. Met deze functie kunnen gebruikers bijvoorbeeld een bepaald product op eBay nauwlettend in de gaten houden. Als het product een update bevat, wordt u daarop geattendeerd. WebSlices zijn eigenlijk een soort 'mini rss-feeds'. Andere nieuwe functies in IE8 zijn: automatisch crashherstel, AJAX ondersteuning en een verbeterd zoekvak.

Een datum voor de definitieve versie van IE8 is nog niet bekend gemaakt.

 

Downloaden van de beta kan hier.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie