abonneren

Interne chaos bij eBay belooft niet veel goeds

Wired heeft eBay een kritisch onder de loep genomen en het blijkt dat er intern veel gerommel is. Zo is de huidige baas van eBay meer geïnteresseerd in politiek dan het bedrijf en klaagt de opvolger dat de site er uitziet als een vlooienmarkt.De huidige bedrijfsleider van eBay is Meg Whitman. Ze besteedt echter nog maar weinig tijd aan eBay, omdat ze samen met presidentskandidaat Mitt Romney door Amerika trekt voor de komende presidentsverkiezingen. De gedoodverfde opvolger van Meg Whitman heet John Donahoe, op dit moment de baas van de 'marketplace'-divisie.
Hij is echter al meerdere malen betrapt op uitspraken dat eBay er uitziet als een goedkope vlooienmarkt -- niet erg netjes om over je eigen bedrijf te zeggen.

Ook komen er steeds meer eBay-gebruikers in opstand. Er zijn op dit moment 248 miljoen geregistreerde gebruikers, maar door alle tariefsverhogingen en gewijzigde regels zijn er een hoop verdwenen. Dit jaar heeft bijna 5 procent van de verkopers zijn biezen gepakt. Overigens heeft dit nog steeds geen weerslag op de aandelen, die het onverminderd goed doen.

Wired

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: