abonneren

intellectueel eigendom meer risico door recessie

McAfee heeft onderzoek gedaan naar de beveiliging van wereldwijde informatie-economieën. Voor dit wereldwijde onderzoek werden vragen voorgelegd aan meer dan 800 CIO's in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Japan, China, India, Brazilië en Dubai. De onderzoeksresultaten wijzen erop dat steeds meer vitale informatie in andere landen wordt opgeslagen en vervolgens gestolen wordt.
De ondervraagde bedrijven schatten dat ze alleen vorig jaar al voor een gezamenlijk bedrag van 4,6 miljard dollar aan intellectueel eigendom hebben verloren en ongeveer 600 miljoen dollar hebben besteed aan het herstellen van schade als gevolg van gegevenslekken.

Uit het McAfee-rapport Unsecured Economies kan worden geconcludeerd dat men in Brazilië, Japan en China veel waarde hecht aan een veilige opslag van intellectueel eigendom en dat dit een belangrijke beweegreden is om te investeren in beveiliging. Van de Chinese respondenten gaf 60 procent "een veiliger opslag" op als reden voor het opslaan van intellectueel eigendom en andere gevoelige gegevens buiten het eigen land.

Belangrijkste bevindingen:

Recessie levert risico op voor intellectueel eigendom
Organisaties maken zich duidelijk zorgen over de wereldwijde financiële crisis en de gevolgen daarvan voor de beveiliging van vitale informatie, zoals intellectueel eigendom. Volgens 39 procent van de respondenten is deze informatie in het huidige economische klimaat kwetsbaarder geworden.

Intellectueel eigendom is tegenwoordig een internationaal ruilmiddel
Intellectueel eigendom vormt een nieuw doelwit voor cybercriminelen. Deskundigen zeggen dat de georganiseerde cybermaffia steeds meer inbraken op bedrijfsgegevens pleegt.

Werknemers stelen intellectueel eigendom om financieel gewin en als concurrentievoordeel
Steeds meer in financiële problemen verkerende werknemers gebruiken hun toegang tot bedrijfsgegevens om vitale informatie te stelen.

Geografische dreigingen voor intellectueel eigendom
Geopolitieke denkbeelden hebben invloed op het feitelijke gegevensbeleid. China, Pakistan en Rusland worden door de ondervraagde bedrijven om verschillende juridische, culturele en economische redenen als probleemgebieden aangewezen.

"Dit rapport moet een wake-upcall zijn voor bedrijven en regeringen over de hele wereld", zegt Dave DeWalt, president en CEO van McAfee. "De huidige economische crisis zal wereldwijd rampzalige gevolgen hebben voor vitale informatie. Bedrijven zien zich genoodzaakt in hun uitgaven te snijden en personeel te ontslaan, waardoor de verdediging zwakke plekken gaat vertonen en criminelen meer kansen krijgen. Bedrijven moeten beveiliging niet langer als kostenpost zien, maar als bedrijfsmiddel".


Downloadrapport Unsecured Economies (PDF)

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: