abonneren

Intel wil goedkopere Extreme Editions uitbrengen

Intel is van plan om de Extreme Edition, processoren met een unlocked multiplier die uitermate geschikt zijn voor overklokken, naar een lager prijsniveau te halen. De Extreme Edition-processoren vormen op dit moment nog het topsegment, rond een prijsgrens van € 1000.AMD verkoopt al enige tijd speciale Black Edition-processorenwaarbij de multiplier vrijgeschakeld is.
Dit maakt het overklokkers makkelijker om de processor tot hoge overklokwaarden te stuwen. In tegenstelling tot Intel, die de vrije multiplier alleen in de allerduurste processoren bood, introduceerde AMD de Black Edition-processoren in vrijwel alle prijssegmenten.

Intel gaat nu voor dezelfde richting kiezen. De processorgigant komt op termijn met goedkopere modellen met een vrijgeschakelde multiplier. Het zou gaan om processoren voor het LGA1156-platform in de Core i3/i5/i7-families.

Het is nog niet duidelijk hoe de Turbo Boost-technologie van Intel zich gedraagt op de nieuwe Extreme Edition-processoren. Turbo Boost wordt namelijk bij de huidige Extreme Edition-cpu's uitgeschakeld, maar omdat deze techniek duidelijke voordelen voor de consument biedt is het de vraag of Intel niet met een tussenoplossing gaat komen.

X-bit Labs

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie